Haber: İTÜ Medya ve İletişim Ofisi


250. yılını kutlamaya hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 249. Yıl doktora mezuniyet törenleri, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde 28 Haziran 2022 Salı günü gerçekleşti. 26 Ağustos 2021'den 22 Haziran 2022 tarihine kadar Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla "doktor" unvanı almış mezunlarımız, düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldılar.

Saat 15:00’te gerçekleşen törene, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, akademisyenler ile doktora mezunları ve ailelerinin yanı sıra; İTÜ Endüstri Mühendisliği 1981 mezunumuz THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat katılım sağladı.

Doktora Mezununu İTÜ’lüler Akademik Hayatlarına Uğurlandı.

253 doktora mezunu İTÜ’lünün cübbelerini giydiği törende yaptığı açılış konuşmasında İTÜ Rektörü Koyuncu; İTÜ’lü olmanın önemine vurgu yaparak yeni mezunlara akademik hayatlarında başarılar diledi.

Mezuniyet sevincine ortak olan misafirlere, diploma törenine katım sağlayan İTÜ Endüstri Mühendisliği 1981 mezunumuz THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a teşekkürlerini ileten Prof. Dr. İsmail Koyuncu öğrencilere şöyle seslendi:

“Sevgili arkadaşlar... 

Çok çalıştınız, çok çabaladınız. Epeyce meşakkatli olan bu çalışmalar neticesinde, doktoradan başarıyla mezun oldunuz. Aldığınız diplomalar ve yazdığınız tezlerinizle sizler, bilim serüveni içinde kendinizi çok güzel çalışmalarla ortaya koymuş durumdasınız.

Yaptığınız kıymetli çalışmaların ilerleyen dönemlerde katlanarak artması en büyük dileğimizdir. Çünkü, büyük emekler vererek dahil olduğunuz bu bilimsel serüven; zor olduğu kadar aynı zamanda erdemli de bir yolculuktur…

Medeniyetimizin en büyük bilim insanlarından Fârâbî; “Erdemlerin en büyüğü bilimdir” diyor. Bilimin bize kazandırdıkları sayesinde hayatımızın her alanında güzeli ve iyiyi arıyoruz. Bu sayede ülkemize ve insanlığa faydalı işler ortaya koyabiliyoruz.

Bu güzel mezuniyet töreninde, aileden biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Sizler bu doktora diplomalarınızla, ne kadar kararlı ve irade sahibi insanlar olduğunuzu da ortaya koydunuz. Mühim kararlar veren ve bunları güçlü bir iradeyle gerçekleştirmesini bilen çok önemli insanlar… Yaptığınız doktora çalışmalarıyla, bu meşakkatli yolu kat ederek kendi alanınızda bir eser ortaya koyma sabrını ve kararlılığını gösterdiniz. Her birinizi, bu kararlılığınızdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

Rektör Koyuncu’nun ardından konuşmasını yapan mezunumuz THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise THY yollarının tarihsel sürecinden bahsederek, “THY’nin Dünya çapında bilinen marka değerine ulaşmasında ve Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi olmasında çok önemli rolleri üstelenen THY’ye emek vermiş ve bugünkü konumuna taşımış kişilerin hep İTÜ’lü olduğunu görüyoruz. Bu başarı rastlantı değildir. Arkasında 250 yıllık geçmişi olan bir üniversiteden mezun olan ve doktorasını alan 253 doktora mezunumuzu tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Koyuncu’nun Prof. Dr. Ahmet Bolat’a günün anısına plaket sunması ve fotoğraf çekiminin ardından, “2021 Yılı En Başarılı Tez Ödülleri ve Doktora Özel Ödülleri” sahipleri sahneye davet edildi.

Rektör Koyuncu, ödül alan mezunlarımıza ve danışman hocalarına plaketlerini takdim etti. 253 mezunumuzun her birine mezuniyet belgelerini veren Koyuncu, mezunlarımızla fotoğraf çekildi.

249. Yıl Doktora Mezuniyet Töreni kep atma seremonisinin ardından sona erdi.

İTÜ Doktora Mezuniyet Töreni izlemek için tıklayınız. Enstitü müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Duran Şahin'in konuşmasını dinlemek için tıklayınız.

İTÜ Doktora Mezuniyet Töreni 2021-2022 albümüne ulaşmak için tıklayınız.