Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülecek olan TÜBİTAK destekli araştırma projesinde bursiyer olarak görev alacak 2 (iki) yüksek lisans öğrencisi aranmaktadır.

Bursiyerlerde Aranan Özellikler:

1. Kimya, Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Makina Mühendisliği vb. alanında Lisans eğitimine sahip olma,

2. 2021-2022 Güz döneminde üniversitemiz Kimya veya Enerji Bilimi ve Teknolojileri Lisansüstü programlarına başvuruda bulunmayı taahhüt etme veya Türkiye’deki Yükseköğretim kurumlarında Kimya, Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği vb. alanlarında yüksek lisans eğitimine devam ediyor olma (ders döneminde olma veya tez konusunu belirlememiş olma, Tez konusu doğrudan proje konusuyla ilgili olacaktır)

3. Orta-iyi derecede İngilizce biliyor olma,

4. Bilimsel rapor yazabiliyor olma,

5. Laboratuvar cihazları kullanma konusunda tecrübeli veya bilgi sahip olan adayların başvuruları değerlendirilecektir.

Bursiyerlerin proje kapsamındaki yükümlülükleri:

Bursiyerler Termal enerji depolama özellikli mikrokapsül-nanokapsül üretimi ve karakterizasyonunda görev alacaktır.

Proje Hakkında:

Proje Adı: Güneş Hücrelerinin Isıl Kontrolü için Biyomakromolekül Katkılı Alternatif Isıl Enerji Depolama Malzemelerinin Geliştirilmesi

Proje Fon kaynağı: TÜBİTAK

Proje Süresi: 24 Ay

Başvuru için:

İlgilenenlerin özgeçmişlerini (kariyer gelişim özeti, not dökümü veya referans isimleri ile birlikte desteklenmesinde yarar vardır) Proje yürütücüsü, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yeliz KONUKLU’ya e-mail yoluyla (ykonuklu@ohu.edu.tr) 30 Eylül 2021 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.