Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha’nun kamu ve yüksek öğretim kurumlarında 24 yıllı aşan yöneticilik tecrübesi bulunmaktadır. 1994-2001 senelerinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü bölüm başkanlığı, 2001-2002 tarihlerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda daire başkanlığı, 2002-2011 yılları arasında da Kurum Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 2011-2013 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum Başkanlık Müşaviri olarak görev yapmıştır. Bu süreçte 3. Nesil (3G) İhale Şartnamesinin ve İmtiyaz Sözleşmesinin hazırlanması, Telekomünikasyon Sektörünün Serbestleşmesine yönelik yetkilendirme, tarifeler, erişim, arabağlantı, tüketici hakları, spektrum yönetimi gibi düzenlemelere yönelik çalışmalar yapmıştır. 2014-2018 tarihleri arasında İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü oalrak görev yapmıştır. 2014 senesinden beri İTÜ Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir. 2018 yılı itibariyle İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmıştır. Prof. Dr. Karaçuha, evli ve iki çocukludur.
Elektrik, Bilgisayar ve Sistemleri Mühendisliğinde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi. 2004 yılında Türkiyeye geri dönerek İTÜ Bilişim Enstitüsünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2009 yılında İTÜ EEF Elektrik Mühendisliği bölümüne geçti. 2012 yılında Doçent ünvanını aldı. Halen aynı bölümde öğretim üyeliğine devam etmektedir.
2013 yılında Yürütücüsü olarak başladığı ve halen devam eden TC Kalkınma Bakanlığı destekli Sanayi Araştırmacı Yetiştirme Projesi (İTU-AYP) yanısıra değişik kodlu TÜBİTAK projelerinde (1001, 3501, 1511, 2209),ISTKA ve BAP projelerinde yürütücü, araştırmacı, danışman olarak görev aldı. İki defa ‘Who is who in Engineering’ e seçildi, iki adet yılın uluslararası en iyi bildiri ödülü, yılın en iyi makalesi ödülü, en iyi ulusal bildiri ödülü, iki defa yılın en iyi bitirme tasarım projesi ödülü, İTÜ en iyi doktora tez danışman ödülü ve bir adet patente sahiptir. 17 tane uluslararası araştırma makalesi, 60 ı aşkın uluslararası basılı bildirisi, 6 tane ulusal makalesi ve 9 tane ulusal bildirisi vardır. Uzmanlık alanları, elektrik makinalarının tasarımı, analizi ve kontrolü, güç elektroniği, yenilenebilir enerji sistemleri olarak sıralanabilir.
Doç. Dr. Lale Tükenmez Ergene, 2007-2013 yılları arasında İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, 2013-2014 yılları arasında İTÜ Bİlişim Enstitüsü vekaleten Müdürlüğü, 2013-2015 yılları arasında İTÜ Genel Sekreterlik Danışma Kurulu Üyeliği, 2016-2017 yılları arasında İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2018 yılında İTÜ FBE Müdür yardımcısı olarak atanmış, halen görevine devam etmektedir.
Evli ve iki çocuk annesidir.
ederken ek olarak aynı üniversitenin Makine Mühendisliği ve Malzeme Bilimi Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. 2014 senesinde UC Berkeley’deki Lawrence Berkeley National Laboratory’de (ABD) Yapay Fotosentez Merkezi’nde (Joint Center for Artifical Photosnythesis) doktor araştırma görevlisi olarak çalışmalara katıldı. Mert Gür 2015 senesinde İTÜ Makina Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2016 senesinin yazında Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Hesaplamalı Biyoloji ve Sistem Biyolojisi bölümünde 2 ay süreyle misafir bilim insanı olarak bulundu. 2017 senesinin yazında ise UC Berkeley'de Kimya Fakültesi’nde 3 ay süre ile misafir bilim insanı olarak bulunmuş ve akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir.
Mert Gür, Journal of Chemical Physics, Journal of Physical Chemistry, PloS Computational Biology gibi SCI tarafından taranan ve yüksek etki faktörüne sahip on farklı dergide, ve TÜBİTAK ve KOSGEB proje değerlendirmelerinde hakemlik yapmaktadır. Ekim 2016’dan beri Elsevier Science tarafından yayımlanan SCI indeksli Journal of Molecular Graphics and Modelling Dergisinin Yayın Kurulu üyesidir. Mert Gür 2016 yıllında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllünü (GEBİP) kazanmıştır. Mert Gür’ün başlıca araştırma alanları: Biyomoleküler makineler ve motorlar, hesaplamalı simülasyon ve modelleme, moleküler dinamik simülasyonları, istatistiksel mekanik ve termodinamik, protein mühendisliği, gıda kurutma ve ilaç tasarımıdır. Bu konularda Nature, Nature Communications, EBioMedicine, Journal of Chemical Physics, Journal of Physical Chemistry ve Biophysical Journal gibi prestijli uluslararası SCI indeksli dergilerde 19 yayını, ulusal dergide 1 yayını, 2 tam metinli konferans bildirisi ve 1 kitap bölümü mevcuttur. Mert Gür 2018 yıllında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı görevine atanmış olup bu görevini sürdürmektedir.